in

Stiže nova Honor mid-range serija! – Evo i kada

Prije mjesec dana saznali smo da se kompanije Honor sprema za predstavljanje nove mid-range serije pametnih telefona. To će biti Honor 90 serija, a leaker Digital Chat Station je tada prenio neke detalje o njoj. Sada saznajemo kada će ova serija biti službeno predstavljena.

Honor 90 serija stići će kao nasljednica Honor 80 serije, a kineska kompanija jučer je objavila fotografiju koja otkriva dizajn zadnje strane Honor 90 i Honor 90 Pro telefona, ali i datum predstavljanja istih.

Tako je navedeno da će ova dva pametna telefona biti predstavljena krajem ovog mjeseca, tačnije 29.05.2023. godine, otprilike pola godine nakon predstavljanja Honor 80 serije.

Što se tiče dizajna uređaja, Pro model na fotografiji iznad je desno i vidimo da posjeduje zanimljiv izrez za kamere. Sama poleđina ima dvostruku teksturu. Na osnovu do sada poznatih informacija, glavni senzor kamere trebao bi biti onaj od 200 MP, a radit će se o ISOCELL HP3 senzoru.

Honor 90 Pro trebao bi biti pogonjen Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 čipom. Telefon će stići sa zakrivljenim 1224p ekranom, a podržavat će brzo punjenje od 90 W, što će biti napredak u odnosu na prethodnika koji ima podršku za brzo punjenje od 66 W.

Kada je riječ o običnom Honoru 90, on ima dva odvojena kružna modula kamere na zadnjoj strani, ali detalji o senzorima trenutno nisu poznati. Ranije je otkriveno da će ovaj telefon stići s podrškom za brzo punjenje od 66 W.

S obzirom na to da je do predstavljanja ovih telefona ostalo još 12 dana, očekivati je da do tada saznamo više detalja o njima.