in

Google novom alatkom omogućio svima lako prebacivanje fajlova i fotografija

Nakon što je alatka Nearby Share za Windows bila dostupna korisnicima u SAD-u, Google ju je sada omogućio svim korisnicima širom svijeta.

Oni koji koriste Android sada konačno imaju opciju nalik na Apple AirDrop, koja je izuzetno popularna za prebacivanje fajlova između iPhone i MacBook uređaja.

Nearby Share za Windows je dostupan svim Android korisnicima širom svijeta (izuzev Sjeverne Koreje, Kube, Sirije i Irana), a koji sada mogu da instaliraju ovu alatku za lako prebacivanje fajlova između računara i telefona.

Pomenuta alatka svoje funkcije obavlja bežično, kao i bez potrebe za upotrebom cloud servisa kao što je Google Drive. Korisnicima je potreban WIndows 10 ili noviji operativni sistem.

Za one, koji su zabrinuti za svoju privatnost, Google ističe da svi transferi fajlova imaju end-to-end enkripciju. Takođe, korisnici imaju mogućnost da biraju kako će njhovi uređaji da komuniciraju i kome mogu da budu vidljivi.

Nearby Share za Windows će raditi samo na uređajima na kojima je Nearby Share uključen, koji su u blizini i otključani, i koji su prijavljeni na svoj Google nalog.