in

Microsoft krenuo Googleovim stopama, reklame stižu i na Windowse?

Nedavno je internetom počela kružiti informacija da će nas Windows 11 Build 25357 apsolutno bombardirati obavijestima slijeva i zdesna.

Međutim, ako ste mislili da je to jedina neugodna značajka koja dolazi u vaš omiljeni OS, možda biste trebali ponovno razmisliti o tome.

Zapravo, otkriveno je da tehnološki div iz Redmonda planira prikazivati ​​mnogo više oglasa unutar aplikacije Postavke, u sustavu Windows 11.

Nije tajna da Microsoft traži povećanje oglasnog prostora za svoje proizvode unutar Windowsa 11, a istraživanje korisnika Twittera Albacore o nedavnim “preview” verzijama Windowsa pokazalo je da će početna stranica postavki uskoro početi pokazivati oglase za Microsoft 365 proizvode u bliskoj budućnosti. Banner koji od korisnika koji nisu pretplaćeni na platformu traži da “Isprobaju Microsoft 365” prikazuje se na vrhu kartice Početna u Postavkama.

Korisnici Windowsa 11 beta podijelili su snimke zaslona koje pokazuju da se Microsoft možda neće zaustaviti samo na stavljanju “obavijesti” u izbornik Start.

Korisnik Windows Insidera Florian ojavio je screenshot oglasa koji se pojavljuje u Windows Exploreru s porukom pri vrhu koja reklamira Microsoft Editor.

Najbolja stvar koju bi Microsoft mogao učiniti u ovom trenutku je samo poštovati da će njegovi klijenti koristiti uslugu koja se isplati koristiti. Budući da je Windows 12 još u razvoju , ne bismo voljeli vidjeti budućnost u kojoj Windows bombardira korisnike oglasima za usluge koje nemaju namjeru koristiti.

Čini se da tehnološki div želi potaknuti više pretplata na platforme 365 putem ovih oglasa i svog očigledno nametljivog pristupa oglašavanju, kao što su oglasi za nadogradnju preko cijelog zaslona predstavljeni korisnicima u veljači.

Svakako, pomno ćemo pratiti ovu temu i vidjeti točno kada i kroz koje ažuriranje Microsoft planira progurati ovu značajku.