in

iPhone 15 Pro Max izgledno će postaviti rekord u dizajnerskom smislu

Do predstavljanja iPhone 15 serije ostalo je još par mjeseci, ali do sada smo saznali popriličan broj informacija o njoj. Najnovije informacije odnose se na dizajn najjačeg modela iz ove serije – iPhonea 15 Pro Max.

Prema najnovijim informacijama koje stižu od strane poznatog leaker Ice Univers-a, iPhone 15 Pro Max bit će telefon s najtanjim okvirima ikad. On navodi da će okviri ovog telefona biti tanji od onih na iPhoneu 14 Pro Max, ali i od onih na Xiaomi 13 telefonu, koji trenutno drži rekord sa debljinom okvira od svega 1,81 mm.

Pomenuti leaker je objavio fotografiju zaštitnog stakla za iPhone 15 Pro Max, zajedno sa fotografijom kako bi telefon trebao izgledati. Obje fotografije otkrivaju zaista jako tanke okvire. iPhone 15 Pro Max imat će zakrivljene okvire slično kao Apple Watch.

Neće ovo biti jedino poboljšanje u odnosu na prethodnika. Glasine ukazuju na to da će iPhone 15 Pro Max stići sa još nekoliko poboljšanja, koje će uključivati i bolji glavni senzor kamere.

Jedna od funkcija koju je Apple planirao na iPhone 15 Pro modelima jesu i solid-state tipke za kontrolu glasnoće. Međutim, čini se da od toga ipak neće biti ništa, jer je kompanija u nedavnom saopćenju dioničarima navela da više ne očekuje da će iPhone 15 Pro modeli stići sa ovom promjenom. Ove tipke su trebale da osiguraju haptičke povratne informacije i zamijene tradicionalne tipke za jačinu zvuka. Leaker Jeff Pu vjeruje da Apple nije u potpunosti odustao od solid-state tipki, te da bi one mogli biti implementirane na iPhone 16 seriju, koja će stići sljedeće godine.