in

Koje su glavne razlike između pametnih satova i narukvica

Nosivi uređaji poput pametnih narukvica i satova sve više su u trendu. Gledajući njihove cijene, kod pametnih satova mogu biti nekoliko puta ili čak deset puta više od pametnih narukvica. Mnogi se pitaju isplati li se razlika u cijeni? Dio odgovora krije se u njihovim najvećim razlikama.

Pametne narukvice općenito prate sportske podatke i zdravstveno stanje putem senzora, a pametni satovi donose i mogućnost primanja Bluetooth poziva (ili preko SIM kartice), neovisnu reprodukciju glazbe, pregled/slanje poruka u aplikacijama itd. Drugim riječima, pametni sat je smanjena verzija mobilnog telefona ili njegov prateći dodatak.

Pametni satovi uglavnom slijede dizajn tradicionalnih satova, također su više personalizirani u pogledu dizajna, imaju niz remena koji se mogu birati, poput kože, gume ili metala kako bi se istaknuo stil odijevanja. Zbog svog pozicioniranja, pametne narukvice imaju manje izbora u pogledu dodataka. Uz to pametni satovi općenito imaju veće zaslone praktičnije za čitanje informacija i rukovanje, pokretanje aplikacija ili elektronička plaćanja. Pametne narukvice imaju manje zaslone, ali i manje ometaju nošenje dok se spava.

Pametne narukvice imaju očite prednosti u pogledu trajanja baterije. Budući da su funkcije pomalo osnovne i broj senzora koji troše energiju manji, općenito govoreći, vrijeme između punjenje bit će duže od pametnih satova. Što se tiče pametnih satova, iako su njihove baterije općenito većeg kapaciteta, odgovarajući ekran i funkcije zahtijevaju više energije. Tako da je trajanje baterije uglavnom od tri dana do dvije sedmice.

Back to Top

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend