in

Znate li da na iPhoneu možete snimiti sliku cijele internetske stranice?

Ovaj zgodan trik korisnicima Appleovih uređaja omogućava snimanje cijele internetske stranice, a ne samo dijela na kojeg su odskrolali

Ova metoda, doduše, može snimiti određenu stranicu bez obzira koliko je duga te je pohraniti kao PDF.

Da biste snimili neku stranicu, prvo odsurfajte do nje na Safariju. Nakon toga skinite sliku ekrana kao što ste radili do sad – istovremenim pritiskom tipke za zaključavanje i tipke za pojačavanje zvuka. Na donjem lijevom kutu ekrana pojavit će se sličica vašeg snimljenog ekrana na koju ćete pritisnuti prstom te nakon toga pogledati alate za uređivanje.

Na gornjem ćete dijelu ekrana moći vidjeti opciju snimanja samo ovog ekrana ili cijele stranice. Birajte ‘cijelu stranicu’ i nakon toga pomoću slajdera na desnoj strani ekrana pregledajte sav sadržaj stranice – od vrha do dna. Nakon što ste skinuli sliku stranice, jedino što preostaje je pohraniti je na iPhone.

Za razliku od običnih slika ekrana, slike cijele stranice se ne pohranjuju u kolekciju Photos. Ako snimite cijelu duljinu stranice, iPhone će vam ponuditi da je snimite kao PDF u Filese. Mjesta na koje sliku možete spremiti su iCloud ili neku mapu na iPhoneu.

Ako vam se ni jedna mapa na iPhoneu ne čini kao mjesto na koje biste spremili sliku stranice, možete napraviti novu i dati joj ime pritiskom na ikonicu mape u gornjem desnom kutu sučelja.

Nakon što ste konačno zaključili gdje ćete pohraniti novonastalu datoteku, pritisnite ‘spremi’ i to je to – vaša slika cijele internetske stranice uspješno je pohranjena.