in

Lenovo šalje liniju gaming mobitela Legion u prošlost

Novi Lenovo Legion smartphone nismo vidjeli već duže vrijeme, a sada je kompanija potvrdila da se linija neće nastaviti.

Posljednji uređaj iz linije Legion predstavljen je u augustu prošle godine, bio je to Legion Y70, koji je očigledno i posljednji kada je je riječ o biznisu kompanije Lenovo s mobitelima namijenjenim gamerima.

Glasnogovornik kompanije je za Android Authority potrdio kraj za Legion mobitele te je otkrio buduće planove.

“Lenovo neće proizvoditi Legion gaming mobitele s Androidom, a to je dio šire poslovne transformacije i konsolidacije gaming portfolija. Kao lider na tržištu gaming uređaja i rješenja, Lenovo je kompanija posvećena napretku gaming kategorije te se fokusira na načine na koje može donijeti najveću vrijednost globalnoj gaming zajednici”, kazao je on.

Odlaskom Legion uređaja, industrija gaming smartphonea se svela na Asus ROG Phone modele, Nubia Red Magic seriju i Xiaomijeve Black Shark mobitele kao glavne “igrače” na ovom polju.

Lenovo Legion mobiteli imali su neke sjajne dizajne uključujući bočnu pop-up selfie kameru, dvostruke portove za punjenje i specijalne ventilatore za hlađenje.