in

iQOO Z7 5G službeno je u prodaji

iQOO Z7 nudi se u tri boje kućišta od kvalitetne plastike: Deep Space Black , Atomic Blue i Infinite Orange, polirane posebnim postupkom, pokazujući matirani izgled. Što je još važnije, kućište prošlo je niz rigoroznih testova kvalitete i pouzdanosti za podršku korisnicima nekoliko godina.

Na prednjici je provrt za  prednju 16-megapikselnu (f/2,45) kameru i  malo  deblji donji okvir . Na donjoj strani nalazi se primarni mikrofon, 3,5 mm ulaz za slušalice, USB Type-C priključak i rešetka zvučnika. Dobro je vidjeti da je priključak za slušalice još uvijek živ i zdrav u budžetnim uređajima poput ovog.

Zaslon je AMOLED od 6,64 inča, omjera 19.9:9 i rezolucije 2. 388 x 1.080 piksela, HDR 10 tehnologije, 100 posto raspone boja P3 na razini filma i ugrađenih sedam tehnologija za zaštitu očiju. Uključuje senzor otiska prsta.

Naravno, ovaj zaslon također podržava promjenjivu brzinu od 120 Hz koja se može automatski promijeniti prema scenariju korištenja korisnika. U isto vrijeme, za optimizaciju iskustva igre, podržava trenutnu brzinu uzorkovanja od 1200 Hz i 10 puta veću rezoluciju dodira, što može smanjiti kašnjenje dodira i pomoći igračima da brže pobijede u igri.

Hardverska osnova je Qualcomm Snapdragon 782G, s 1+3+4 arhitekturom od tri klastera , potpuno prilagođenom iQOO-om kako bi svaka jezgra imala jasnu podjelu rada kako bi se lako mogle nositi s različitim zahtjevima za visokom energijom i učinkovito kontrolirati performanse potrošnje energije. GPU je Adreno 642L. Postoje dvije verzije iQOO Z7 koje možete izabrati: verzija od 6 GB LPDDR4X RAM-a+128 GB UFS 2.2 ili 8 GB+128 GB memorijskih kapaciteta.

iQOO Z7 opremljen je Ultra Game modom i Motion kontrolom sa vrhunskih uređaja, što je dobar potez, linearnim motorom X-osi koji može simulirati stvarno iskustvo tipkanja mehaničkih tipkovnica i donosi stvarne i jasne taktilne povratne informacije.
Za hlađenje iQOO Z7 dolazi s 3K supravodljivim VC tekućim hlađenjem velikog područja koje daleko premašuje proizvode po istoj cijeni. Uz to sedam temperaturnih senzora prate promjene temperature u stvarnom vremenu i prilagođavaju strategiju rasipanja topline.