in

Galaxy A54 dobija prvu nadogradnju! – Još bolja kamera

Samsung je prije par dana predstavio svoje glavne mid-range telefone za ovu godinu – Samsung Galaxy A34 i Samsung Galaxy A54. Ovaj potonji sada je počeo primati i svoju prvu nadogradnju nakon predstavljanja, ali ne radi se o običnoj nadogradnji.

Samsung je počeo slati nadogradnju na Samsung Galaxy A54, a iz južnokorejske kompanije navode da će ova nadogradnja još poboljšati već odličnu kameru ovog telefona. Ipak, nisu poznati tačni detalji o tome.

Ažuriranje je trenutno dostupno za globalne verzije ovog telefona koji nose broj modela SM-A546B. Stiže s brojem firmvera A546BXXU1AWC4.

Navodi se i to da će nekoliko aplikacija doživjeti ažuriranje preko ove nadogradnje, uključujući AR-Zone, Samsung Notes, Clock, Wearable, Global Goals, Kids, Free, Internet, Health, SmartThings, Galaxy Shop, Samsung Members, Wallet, TV Plus, Calculator, Smart Switch i Audio Recorder.

Tako ako posjedujete Samsung Galaxy A54, odlaskom u Postavke -> Ažuriranje softvera -> Preuzmi i instaliraj, možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja dostupna i na Vašem Galaxy A54 telefonu. Ako nije, možete je očekivati veoma brzo.

Samsung Galaxy A54, baš kao i Galaxy A34, telefoni su koji će najduže primati nadogradnje, kada govorimo o mid-rangerima na tržištu pametnih telefona. Tako će Samsung ove telefone u budućnosti opremiti sa čak 4 velike Android nadogradnje i 5 godina sigurnosnih nadogradnji.

Ova dva telefona isporučena su sa Androidom 13 i najnovijim Samsungovim One UI 5.1. S obzirom na gore navedeni broj nadogradnji u budućnosti, ova dva telefona dobit će u budućnosti i Android 17 nadogradnju, što će biti posljednja velika Android nadogradnja za ove mid-rangere.