in

Stigao je iOS 16.4! – Provjerite svoje iPhone i iPad uređaje

Apple je prošlog mjeseca najavio iOS 16.4, a od danas je on počeo stizati korisnicima iPhone i iPad uređaja. Osim toga, Apple je počeo s uvođenjem MacOS-a 13.3 i WatchOS-a 9.4 za Mac, odnosno Apple Watch uređaje.

Nova iOS 16.4 nadogradnja sa sobom donosi nove emojije, koji uključuju pet životinja, tri nova boje srca i nekoliko predmeta, kao što je lepeza itd.

Pored toga, ova nadogradnja donosi i neke nove funkcije, kao što je izolacija glasa za pozive, čineći pozive još jasnijim i glasnijim. Album Duplicates u aplikaciji Photos je također preuređen. Dodana je i nova funkcija pristupačnosti koja zatamnjuje ekran kada prepozna treptajuća svjetla u video sadržaju, olakšavajući pregled očima.

Tu su i neke ispravke grešaka koje dolazi u ovom ažuriranju, rješavajući tako probleme sa upravljanjem sadržaja za roditelje, slučajno isključivanje zvuka alarma i druge manje greške.

Apple uvodi novi HomeKit. Korisnici su prijavili određene probleme sa Sirijem, jer neke komande nisu ispravno radile, dok su neki naveli da se njihovi pametni kućni uređaji nisu pojavljivali u aplikaciji Home. Ovi problemi sada su riješeni.

U svakom slučaju, ako posjedete iPhone ili iPad, trebali biste vrlo brzo (ako već niste) dobiti obavijest o dostupnosti nove nadogradnje.

Inače, jučer je osvanula informacija da bi sljedeća velika iOS verzija mogla stići sa nekim dugo očekivanim promjenama. Naime, kako prenosi Mark Gurman, iOS 17 će stići sa gomilom novih funkcija. Tako on navodi da će iOS 17 stići sa podrškom za bočno učitavanje aplikacija, kao i podrškom za alternativne trgovine aplikacije, što bi bila velika promjena u odnosu na dosadašnju politiku Apple-a po tom pitanju.