in

Apple u problemima s iPhone 15 i 15 Plus, Samsung će pomoći?

Apple se navodno našao u problemima s nadolazećim iPhone 15 telefonima, koji bi mogli izazvati odstupanja od planova proizvodnje za dva modela.

Prema još nepotvrđenim informacijama, Apple će ove jeseni sva četiri iPhone 15 modela opremiti zaslonima s Dinamičkim otokom.

Riječ je o Appleovu konceptu punch hole otvora u zaslonu, kojim će i na iPhone 15 i iPhone 15 Plus zamijeniti urez, kojeg imaju njegovi prethodnici.

Upravo su se navodno zasoni tih dvaju modela ispostavila problematičnima. Ako ćemo vjerovati ovim glasinama, Apple će iPhone 15 i 15 Plus opremiti značajno jeftinijim LTPS panelima umjesto premium LTPO OLED-ima, koje će dobiti Pro modeli.

Naime, očito je puno kompleksnije precizno i po Appleovim visokim standardnima izbušiti otvore u takvim zaslonskim panelima.

Navodno su taj zadatak povjerili kineskom proizvođaču zaslona BOE. Izgleda da im je taj zadatak prevelik zalogaj pa se isto tako neslužbeno priča da se Apple opet obraća Samsungu, koji tu očito ima više iskustva.

Alternativno, za Apple bi posao možda mogao odraditi i LG svojom razrađenom inkjet metodom.

Predstavljanje iPhone 15 serije očekuje se u septembru, a ostaje nam vidjeti, hoće li Apple uspjeti sve na vrijeme ili će biti kašnjenja u isporukama dvaju cijenom povoljnijih modela.