in

Framework najavljuje prijenosni računar s nadogradivom grafikom

Kada su u pitanju prijenosna računari namijenjena igranju jedna od važnijih komponenti je grafička kartica. Upravo u tom smjeru razvijao se Expansion Bay sustav koji nudi, između ostalog, izmjenjivu grafiku.

Tako je osim hardverski debljeg i dubljeg grafičkog modula moguće ugraditi i modul sa dva dodatna ventilatora za bolje hlađenje. Za one koji žele više prostora za pohranu mogu se ugraditi dva dodatna SSD-a.

Za razliku od samo četiri utora za kartice u Laptop 13 modelu Framework Laptop 16 može se pohvaliti sa šest utora za kartice i novim sustavom ulaznog modula koji omogućuje brzu zamjenu cijele tipkovnice i touchpada.

Kao što se može vidjeti u video predstavljanju na dnu članka, središnju tastaturu je moguće pomaknuti u stranu i dodati modul numeričke tipkovnice. Touchpad je također moguće pomaknuti lijevo ili desno, zahvaljujući paru modularnih odstojnika.

U budućnosti je plan otvoriti Framework Marketplace za proizvođače modula treće strane, omogućujući pojedincima i tvrtkama izravno sudjelovanje u ekosistemu.