in

Nokia se vraća u svijet flagshipa s Magic Max modelom

Nokia je na nedavno održanom Mobile World Congressu najavila dva mobitela, a model Magic Max će se takmičiti s ostalim flagshipima na tržištu.

Otkako je u vlasništvu kompanije HMD Global, Nokia je na tržištu prisutna s Android mobitelima iz srednjeg ranga, prošlog mjeseca je promijenila logotip, a sada je na MWC-u najavila dva nova smartphonea, C99 i Magic Max.

Međutim, posebnu pažnju privlači flagship Magic Max, koji će pokretati Snapdragon 8 Gen 2 procesor uparen sa 8, 12 ili 16 GB RAM-a, odnosno 256 ili 512 GB interne memorije. Koristit će operativni sistem Android 13, a očekuje se da će imati 6,7-inčni AMOLED erkan frekvencije osvježavanje od 120Hz.

Nazad će se nalazii tri kamere, glavna od 144 MP, ultraširoka od 64 i telephoto od 48 MP. Uređaj bi trebala napajati baterija kapaciteta 7.950 mAh, koja će se pouniti putem 180W brzog punjača za kratko vrijeme.

Početna cijena modela Magic Max će iznositi oko 550 dolara, što će mu biti prednost u odnosu na ostale flagshipe koji koštaju najmanje 800 ili 900 dolara.

Tačan datum dolaska na tržište pomenutog smartphonea zasad nije poznat, ali se očekuje uskoro.