in

Poznato je kako bi mogao izgledati iPhone 15 Pro

Apple je na jesen prošle godine predstavio iPhone 14 seriju, koja je donijela promjenu dizajna u odnosu na prethodnu seriju. Tu, prije svega, mislimo na iPhone 14 Pro modele. Čini se da će sljedeće godine Apple ponovo redizajnirati iPhone Pro modele, ali radit će se o manjim promjenama.

Iako je do predstavljanja iPhone 15 serije ostalo još nekoliko mjeseci, sada su se pojavili prvi renderi iPhonea 15 Pro.

Radi se o CAD renderima koje Apple šalje proizvođačima opreme u Aziji, kako bi spremili svoje proizvode za najnoviji iPhone.

Najveća promjena svakako je USB-Type C priključak, koji napokon stiže na iPhone. To je posljedica novog Zakona Evropske unije i svi iPhone 15 modeli ove godine stići će sa ovim priključkom. Međutim, prije par dana pojavila se informacija da kompanija iz Cupertina planira da koristi prilagođeni USB-Type C priključak. Zapravo, radi se o tome da će Apple u njega ugraditi mogućnost autentifikacije.

Nadalje, okviri telefona malo su zakrivljeniji u odnosu na one na iPhoneu 14 Pro, te će telefon biti lakše držati. Izbočina kamere na poleđini je očigledno deblja od one koja se nalazi na iPhoneu 14 Pro, što može značiti da će nas na ovom polju čekati poboljšanja sa eventualno većim senzorima. Sam raspored tri kamere i LiDAR senzora unutar izreza kamere ostaje nepromijenjen u odnosu na prošlu godinu.

Apple-ova prepoznatljiva sklopka za promjenu zvučnog režima je također redizajnirana, dok na osnovu ovih rendera ne možemo primijetiti o kojoj vrsti tipki za kontrolu glasnoće se radi.

Ono što je još bitno naglasiti jeste to da bi, prema ovim renderima, iPhone 15 Pro trebao stići s tanjim okvirima oko ekrana.

Naravno, radi o se neprovjerenim informacija i moramo ih uzeti s određenom dozom rezerve.