in

Sa Google Pixel 7 Pro telefona otpada tipka za kontrolu glasnoće

Google je prošle godine predstavio Pixel 7 seriju, ali ona se, baš kao i prethodna Pixel 6 serija, susretala s nekim problemima. Ovih dana se pojavljuje još jedan.

Pixel 7 i Pixel 7 Pro mogu se pohvaliti nekim zaista impresivnim specifikacijama. Prije svega tu mislimo na mogućnosti fotografisanja, a posebno se to odnosi na Pro model. Međutim, korisnici upravo ovog telefona ovih dana prijavljuju bizaran problem – tipka za kontrolu glasnoće otpada.

Tako neki korisnici navode da je ova tipka otpala nakon samo nekoliko sedmica korištenja uređaja, dok su drugi naveli da im se to desilo nakon par mjeseci. Ovaj problem najprije je prijavio Nick Sutrich s poznatog portala Android Central. On je problem otkrio nakon što je jedan dan izvadio telefon iz džepa i vidio da je tipka za kontrolu glasnoće odvojena, odnosno gotovo otpala.

Nakon toga su i drugi korisnici ovog telefona počeli prijavljivati isti problem.

Sam Google nije se još oglasio povodom ovog problema, ali je 9to5Google otkrio da je osoblje Google-a upozorilo korisnike da ovaj problem nije pokriven garancijom uređaja.

Ovo nije prvi problem za Pixel 7 Pro. Tako su korisnici nedavno prijavili problem sa video pozivom. Specifičan problem opisan je tako što dovodi do stvaranja zamućene i razmazane slike upotrebom i prednje i zadnje kamere tokom obavljanja video poziva.

Krajem prošle godine korisnici Twittera i Reddita požalili su da je staklo zadnjeg modula kamere na njihovom telefonu počelo pucati, dok su prije toga telefoni imali ozbiljnih problema koji se odnose na trajanje baterije. ako je XDA Developers otkrio da ekran Pixel 7 Pro telefona troši neobičajno mnogo bateriju kako se njegova svjetlina povećava na maksimum. Utvrđeno je da je baterija telefona pala čak za 10% nakon samo 15 minuta uključenog ekrana.