in

Proširena stvarnost koju Google nudi korisnicima

Google Cloud najavio je dostupnost nove značajke koja korisnicima omogućuje uključivanje u proširenu stvarnost sa svojih pametnih telefona i eliminira potrebu za korištenjem nosivih uređaja. Tvrtka je izjavila da je usluga Immersive Stream for XR, prvi put prikazana na Google I/O 2022., sada dostupna korisnicima Google Clouda.

Uslugu pokreću GPU-ovi temeljeni na oblaku koji korisnicima omogućuju renderiranje i strujanje 3D sadržaja na njihovim Google aplikacijama, koje rade na Android i iOS pametnim telefonima. XR ponuda također podržava alate koje je razvio Unreal Engine, generator 3D grafike, koji se koristi za dobivanje veće privlačnosti od robnih marki i kreatora sadržaja.

Kako bi pristupili Immersive Streamu, korisnici se pozivaju da kliknu vezu ili skeniraju QR kod kako bi odmah bili prebačeni u proširenu stvarnost. Na primjer, Google je rekao da koristi alat XR za korisnike Google Mape za pristup njegovoj značajki impresivnog prikaza. Značajka se također može pohvaliti pejzažnim načinom rada kako bi se omogućila upotreba većih zaslona, poput tableta ili prijenosnih računala. Dugoročno, Google je tvrdio da omogućavanje pristupačnijih XR iskustava na mobilnim uređajima može pokrenuti inovativne slučajeve upotrebe u poslovanju i zabavi.