in

Prvi pogled na Sony Xperia 1 V najavljuje promjene

Za razliku od Samsunga Sony u zadnje vrijeme prilično dobro čuva svoje nadolazeće uređaje u tajnosti. Čini se da im je ipak promakla prva slika njihova novog Xperia 1 V flagshipa, kojeg bi mogli predstaviti na MWC-u u Barceloni.

Možda Sonyu ide tako dobro u skrivanju svojih novih uređaja iz prostog razloga što nema puno zainteresiranih za njih. Samsung i Apple telefoni uvijek plijene veliku pažnju pa internet o njima bruji mjesecima uoči predstavljanja.

Bilo kako bilo, nasljednik Sony Xperia 1 IV flagshipa bi sad već mogao biti iza ugla. Objavljena je prva fotografija na kojoj vidimo kako će uređaj izgledati s leđa. Na prvi već pogled nedostaju neke stvari.

Čini se da su ToF i RGB senzori nestali, a LED bljeskalica smještena je sad unutar izbočine kamere.

Time će Xperia 1 V imati samo tri senzora, a najdonji će ope biti ispod periskopskog telefoto objektiva.

NFC logo s desne strane potvrda je da se ovdje radi o uređaju za globalna tržišta jer da je riječ o japanskom modelu, nosio bi Felica logo.

Zasad ništa nije potvrđeno, no očekuje se da Sonyev novi flagship dobije Snapdragon 8 Gen2 ispod poklopca pa bi lako mogao biti najtanji telefon s tim čipom, a slijedom toga možda i najvrući u opterećenju.

S obzirom na ovo ukazanje, neki misle da bi Sony Xperia 1 V telefon mogao predstaviti prije kraja mjeseca na MWC sajmu u Barceloni.

Inače su poznati po predstavljanju telefona, koji onda mjesecima čekaju na izlazak na tržišta.