in

Mask uveo novu opciju za tviteraše s plavom kvačicom. Odmah došlo do problema

Ilon Mask (Elon Musk) uveo je još jednu veliku promjenu na Twitteru. Korisnici platforme u SAD-u koji su pretplaćeni na uslugu Twitter Blue zbog potvrde autentičnosti moći će pisati objave koje sadrže do 4000 znakova, što je 10 puta više nego što je inače dopušteno po tvitu.

“Treba vam više od 280 znakova da se izrazite? Znamo da mnogi od vas to priželjkuju. Koliko god volimo dobre niti razgovora, ponekad jednostavno želite napisati sve u jednoj objavi. Razumijemo vas i zato uvodimo duže tvitove”, objavili su na računu Twitter Blue.

Iako korisnici koji nisu pretplaćeni na Twitter Blue ne mogu objavljivati tvitove duže od 280 znakova, oni mogu vidjeti objave onih koji to čine. Moraju samo kliknuti na “vidi više” kako bi pregledali cijeli tvit. Korisnici mogu i odgovoriti na duži tvit, retvitati ga ili citirati bez obzira na to jesu li pretplatnici na Twitter Blue.

Usluga također uključuje mogućnost objavljivanja duljih videozapisa, mogućnost poništavanja tvita odmah nakon objave te, za pretplatnike u određenim zemljama, mogućnost uređivanja tvitova.

Međutim, samo nekoliko sati nakon uvođenja usluge, na stranici Twitter Blue objavili su da ona “nekima ne radi kako je bilo očekivano” i da rade “na rješavanju problema”. Musk je kasnije objavio da se “suočava s više unutarnjih i vanjskih problema” te da bi sve “trebalo proraditi do večeri”.