in

Isprobajte NeevaAI web tražilicu

Bivši Googleov viši potpredsjednik oglašavanja Sridhar Ramaswamy i potpredsjednik YouTube monetizacije Vivek Raghunathan, pokrenuli su projekt NeevaAI za koji vjeruju da će promijeniti igru u industriji web pretraživanja. Evo kako redefinira način na koji pretraživanje funkcionira.

Jedna od glavnih značajki je dodatni algoritam za ekstrakciju informacija (RAG). Kada se primi upit za pretraživanje, sustav nadopunjuje izlaz informacijama iz vlastite baze podataka i aktivira jezične modele te za rezultat generira prirodni odgovor na korisnički upit. Više nije potrebno ići na zasebnu stranicu/odjeljak za pristup rezultatima pretraživanja i umjesto toga, dobit ćete ih odmah na vrhu. Sve nalikuje Googleovim istaknutim isječcima, koji se prikazuju na vrhu stranice.

Naravno, to ne negira potrebu za provjerom točnosti informacija, tako da kada prijeđete iznad svake teze u rezultatima pretraživanja, sustav prikazuje poveznice na izvore – korisnici mogu sami potvrditi činjenice. Vrijedno je spomenuti da Neeva AI web tražilica ima pristup najnovijim informacijama za razliku od ChatGPT čija je baza podataka ograničena na informacije od 2021. i ranije.

Također je tražilica uzela inspiraciju iz You.com chata koji je nedavno postao viralni, gdje korisnici jednostavno upisuju svoje unose, a chatbot koristi korisničko sučelje slično Chat-GPT-u za generiranje odgovora.

Sada želite li isprobati NeevaAI  tražilicu putem weba, Android uređaje ili Apple uređaja,  jedina stvar koju trebate učiniti sa svoje strane je stvoriti Neeva račun.  U suprotnom ostaje obična tražilica koja omogućava djelomično istražite mogućnosti sustava. Postoji i plaćena pretplata za 5,99 USD mjesečno, kojom se dobiva neograničen pristup naprednim značajkama. Dodali bi da nam se cijena čini visoka i budući da ne prikazuju oglase, znači li to da Google zarađuje otprilike oko 5 USD mjesečno od svakog korisnika kako bi platio za sve što radi i istovremeno masivno profitirao?

Back to Top

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

To use social login you have to agree with the storage and handling of your data by this website. %privacy_policy%

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.

Send this to a friend