in

Sklopivi iPad stiže već sljedeće godine?

Renomirani Appleov analitičar, Ming-Chi Kuo, tvrdi da bi Apple mogao izbaciti sklopivi iPad već sljedeće godine. Više detalja nije otkrio, ali je napomenuo da će imati postolje od ugljičnih vlakana, koje će proizvoditi Anjie Technology, kineski proizvođač komponenti.

„Pozitivno gledam na sklopivi iPad u 2024. godini i očekujem da će ovaj novi model povećati isporuke i poboljšati ponudu proizvoda“, napisao je Kuo na svom Twitter profilu.

Naime, još se u februaru prošle godine govorilo o tome da Apple radi na neobičnom „hibridu“ iPada i MacBooka, koji bi trebao imati sklopivi zaslon od čak 20 inča. Prema informacijama koje je tada iznio Bloombergov reporter i analitičar, Mark Gurman, taj bi uređaj trebao imati dvostruki zaslon bez fizičke tipkovnice i trackpada.

Dakle, to znači da bi se sva navigacija trebala temeljiti na zaslonu osjetljivom na dodir, slično kao što to ima Lenovo ThinkPad X1 Fold. Zanimljivo je, doduše, da se tada govorilo da će Apple izbaciti ovakav uređaj tek 2026. godine, dok Kuo sada tvrdi drugačije.

Znači li to da se Apple sprema izbaciti zapravo dva različita sklopiva uređaja, trenutno nije poznato.