in

Na Facebook Messenger stiže nova nadogradnja

Iako danas Facebook nije toliko popularan kao neke druge društvene mreže, njegov Facebook Messenger još uvijek koristi ogroman broj ljudi. Ranije je ova aplikacija bila dio Facebooka, ali kasnije je predstavljena kao samostalna aplikacija. Ovo je omogućilo prostor korištenja Messengera iako nemate Facebook profil. Messenger sada dobija novu nadogradnju.

Messenger nije tako bogat funkcijama kao što je to npr. WhatsApp. Međutim, aplikacija nije tako ni siromašna i nudi neke solidne opcije. Meta je sada objavila da Messenger dobija novu nadogradnju za svoje end-to-end (E2EE) šifrirane razgovore.

To znači da možete koristiti funkcije aplikacije, uključujući teme za chat, emoji reakcije i još mnogo toga za end-to-end razgovore.

Do sada ova mogućnost nije postojala na Messengerovim end-to-end chatovima, ali s novim ažuriranja, ona je konačno tu.

Osim toga, korisnici također dobijaju funkciju postavljanja različitih fotografija profila grupe.

Ono što je veliki comeback jeste Chat Bubbles. Sigurno se većina vas sjeća Messengerovih Bubblesa koje smo mogli privlačiti na početni ekran i preko svih aplikacija, te vrlo brzo pristupiti chatu i meniju na Messengeru. Kontakti se nalaze u plutajućem balonu i kada ga dodirnete otvara vam se direktno chat s određenom osobom. Ova je funkcija prije nekog vremena bila ukinuta, ali konačno se vratila, jer je čini se Meta shvatila da su korisnici bili itekako zadovoljni njome.

Sve ove funkcije zajedno stižu s novom nadogradnjom Messenger aplikacije. Međutim, Meta je na svom službenom blogu navela da nisu svi još dobili ovu nadogradnju, te da se ona uvodi postepeno širom svijeta. U svakom slučaju, očekivati je da ona vrlo brzo stigne.