in

Samsung sljedeće godine ukida jedan model iz Galaxy S serije?

Samsungova Galaxy S serija se već nekoliko godina sastoji od tri modela. To su obični model, Plus i Ultra model. Ali, da li će se to sledeće godine promeniti i kakvi su planovi Samsunga?

Do sada je obični Galaxy S model obično važio kao kompaktni član, Plus verzija je bila većih dimenzija sa gotovo istim specifikacijama, dok je Ultra model bio totalno druga dimenzija, u svakom smislu, u odnosu na ostala dva.

Međutim, prema najnovijim informacijama koje stižu od strane. Samsung planira da ukine Plus verziju iz Galaxy S24 serije – Samsung Galaxy S24 Plus. To bi značilo da će biti predstavljeni samo Galaxy S24 i Galaxy S24 Ultra u okviru Galaxy S24 serije sljedeće godine.

Samsung je  prošle godine prodao samo 5,5 miliona primjeraka Galaxy S22 Plus modela, što je oko 17% ukupnih isporuka Galaxy S22 serije. Obični i Ultra model činili su 38%, odnosno 45% isporuka u 2022. godini.

Samsung također razmatra i smanjenje broja uređaja niže klase. Tako bi navodno južnokorejska kompanija mogla da ukine A2x seriju, dok će serija Galaxy A1x ostati, baš kao i mid-range serije A3x i A5x.

Još prije nekog vremena pojavila se informacija da Samsung ukida i Galaxy A7x seriju. Tako navodno ove godine nećemo dobiti Samsung Galaxy A74 i izgleda da će to zaista biti tako, s obzirom na to da do sada nije bilo nikakavih detalja o ovom telefonu, kao što su renderi, specifikacije itd.

Na kraju napominjemo da ove informacije ipak moramo uzeti s određenom dozom rezerve jer je ostalo još mnogo vremena do predstavljanja Galaxy S24 serije.