in

Najnoviji LG-jev 27-inčni OLED monitor pogodio je slabu tačku igrača

LG prati svoj neobični 45-inčni zakrivljeni UltraGear monitor sa (malo) skromnijim modelom sa ravnim ekranom od 27 inča.

Uprkos nedostatku zakrivljenosti, novi ekran ima mnoge iste karakteristike kao i njegov stariji brat. To je i dalje OLED (Organic Light Emitting Diode) ekran koji se prevodi u dublju crnu i svetliju bijelu boju. Gledajući listu sa specifikacijama, prisutna je podrška za HDR10, koja omogućava monitoru da pokrije 98,5 procenata DCI-P3 (Digital Cinema Initiatives – Protocol 3) gamut i prikazuje širok spektar boja. Rezolucija je malo pogođena, jer je sada 2560×1440 (i dalje 2K rezolucija) piksela sa odnosom širine i visine od 16:9 zbog manje veličine modela. Jedna od najvećih prednosti posedovanja 45-inča je dodatni nivo uranjanja i povećan periferni vid. 27 inča je i dalje pristojna veličina, ali možda nećete uhvatiti taj prikriveni napad koji dolazi sa vaše desne strane.

Osim razlike u veličini, sve što se nalazi na ekranu od 45 inča nalazi se i na manjem modelu. I dalje dobijate munjevito vrijeme odziva od 0,03 ms i brzinu osvežavanja od 240 Hz za kristalno čistu sliku. 240Hz na OLED-u je posebno vredno pažnje, jer čini UltraGear seriju jednom od prvih linija monitora koji imaju ovu tehnologiju. Površina ekrana je tretirana zaštitom protiv odsjaja, radi zaštite od odbijanja svetlosti od monitora kako bi slika ostala oštra. Pored toga, prisutni su i NVIDIA G-Sync i AMD FreeSync koji dodaju povećanje performansi za svoj GPU. Kao i kod drugih OLED monitora, 27-inčni model je prilično skup po cijeni od 1.000 dolara, ali je i dalje jeftiniji od ekrana od 45 inča. Porudžbine u pretprodaji su trenutno otvorene, a isporuka je postavljena za 2. januar. A ako odlučite da naručite unaprijed, dobijate besplatan UltraGear Gaming Pad, koji obično košta 200 dolara. Dobro je što ga dobijate besplatno, jer je teško zamisliti da izdvojite toliko novca za podlogu za miša, kada postoji mnogo jeftinijih i jednako dobrih opcija.