in

Objavljene fotografije telefona koji bi mogao biti kandidat za najbolji smartphone 2023. godine

Kako se bliži dan lansiranja nove generacije najpopularnije serije Samsungovih pametnih telefona, tako mrežom kruži sve više informacija o uređajima iz serije Galaxy S23. Zahvaljujući tim glasinama, saznali smo gotovo sve opcije koje će imati modeli S23, S23 Plus i S23 Ultra, a sada su na mreži procurile i službene fotografije tih telefona tako da, kada dođe vrijeme predstavljanja, ne treba očekivati neka iznenađenja.

Dizajnom, telefoni se ne bi trebali previše razlikovati od svojih prethodnika, odnosno ovogodišnje generacija modela Galaxy S te najveće promjene treba očekivati ispod haube. Uređaje će pokretati Qualcommov čipsetSnapdragon 8 Gen 2 te će se prodavati u verzijama od 256, 512GB te 1TB prostora za pohranu podataka, odnosno u verzijama 8GB i 12GB memorije. Sva tri modela isporučivat će se s Googleovim mobilnim operativnim sustavom Android 13.

Svi modeli iz ove serije imat će Super AMOLED ekrane te snažnije baterije u odnosu na prethodnike – model S23 trebao bi imati 3900 mAh bateriju (uz 25W brzo punjenje), model S23+ imat će 4700 mAh baterije uz puno brže punjenje (45W), dok će najjači model S23 Ultra također imati 45W punjenje, ali i bateriju većeg kapaciteta od 5000 mAh.

Modeli S23 i S23+ imat će kameru rezolucije 50MP, a najveću novost, kada su u pitanju kamere, treba očekivati na modelu Ultra čiji će glavni senzor sada imati rezoluciju od čak 200MP. Također, sva tri modela imat će i 12MP prednje kamere za snimanje selfija s autofokusom.

Predstavljanje novih telefona možemo očekivati početkom veljače na novom Unpacked eventu, a u prvoj polovici drugog mjeseca možemo očekivati i početak prodaje ovih uređaja na nekim većim tržištima. Fotografije novih telefona pogledajte.