in

Meta novim mjerama pomaže korisnicima u slučaju gubitka pristupa Instagram računu

“Znamo da gubitak pristupa vašem Instagram računu može biti stresan, stoga želimo osigurati da ljudi imaju više opcija za vraćanje svojih računa ako izgube pristup.”, objavila je Meta.

Meta je predstavila Instagram.com/hacked značajku koja će korisnika provesti kroz postupak za dobivanje podataka za prijavu.

Onima koji imaju više povezanih računa biti će ponuđen odabir za koji račun trebaju podršku. Osim pomoći pri oporavku hakiranih računa korisnici mogu prijaviti račune koji se pokušavaju lažno predstaviti ili dobiti pomoć ako su zaboravili svoje lozinke.

Također, proširen je pristup procesu potvrde prijatelja, koji korisnicima omogućuje da se obrate svojim prijateljima kako bi potvrdili svoj identitet.

“Ako izgubite pristup svojem računu, moći ćete odabrati dva svoja Instagram prijatelja da potvrde vaš identitet i ponovo dobijete pristup računu.”

Što se tiče zlonamjernih računa koji oponašaju druge oni će biti uklanjani koristeći Instagramov automatizirani sustav. No čak i prije nego se pokušaj zlonamjernog predstavljanja dogodi instagram će svoje korisnike obavijestiti ako ih takav račun, za koji se potencijalno utvrdi da bi mogao služiti upravo u tu svrhu, zaprati.

“U nadolazećim mjesecima također ćemo slati upozorenja ako vam račun koji možda lažno predstavlja tvrtku pošalje izravnu poruku (DM)”