in

Upozorenje: Ako ste preuzeli ove aplikacije iz trgovine Google Play odmah ih izbrišite

Iako se uvijek savjetuje preuzimanje aplikacija samo iz online trgovini Google Play Store, jer je tako sigurnije, i u tu postoje opasne aplikacije.

Stoga Google uvijek iznova izdaje upozorenja o Android aplikacijama.

Google redovno uklanja opasne aplikacije iz App Storea, ali korisnici Androida moraju sami nešto poduzeti ako su već preuzeli i instalirali zahvaćenu aplikaciju.

Aplikacija TubeBox preuzeta je s Google Play trgovine preko milijun puta. Sada bi tih više od miliona korisnika trebali ponovno izbrisati aplikaciju, čak i ako ne predstavlja veliki rizik.

Naime, aplikacija tvrdi da nagrađuje svoje korisnike za gledanje oglasa. Međutim, to nije tačno. Čak ni oni koji su marljivo gledali reklame ne dobivaju nagradu. Iz tog je razloga Google uklonio aplikaciju iz trgovine. Korisnici bi ih također trebali izbrisati sa svojih mobilnih uređaja,

Zlonamjerni softver može koristiti pametni telefon u pozadini, na primjer za tajno otvaranje web stranica i generiranje oglasa.

Giga piše kako jedna od aplikacija čak može koristiti vaš vlastiti pametni telefon kao proxy poslužitelj. Sve aplikacije mogu imati negativan utjecaj na sigurnost, ali i na bateriju. Aplikacije su već izbrisane iz trgovine Google Play, korisnici bi sada trebali slijediti njihov primjer.