in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Rockstar odbio da snima film Grand Theft Auto sa Eminemom u glavnoj ulozi

Režiser Top Gun-a,Tony Scott, također je bio vezan za projekat

Rockstar Games je, prema navodima pojedinih medija, kritikovao ideju da se Grand Theft Auto pretvori u film, koji bi u glavnoj ulozi imao Eminema.

Veteran industrije video-igara, Kirk Ewing, prijatelj suosnivača Rockstara Sam-a i Dan-a Housera, rekao je za Bugzy Malone’s Grandest podkast, navodi Eurogamer, da mu se jednom LA producent obratio sa ponudom od 5 miliona dolara da kupi prava na film Grand Theft Auto, sa Eminemom u glavnoj ulozi, i Tony-em Scott-om u rediteljskoj fotelji.

Ewing i Sam su navodno razgovarali o mogućnosti filmske adaptacije ili povezivanja nakon lansiranja GTA 3 2001. godine, ali kada je ponuda za Grand Theft Auto film na kraju stavljena na sto, braća su odbila ugovor, rekavši Ewingu da ih „ne zanima” da idu tim putem — i tu su se razgovori završili.

„U tom trenutku“, objasnio je Ewing, „oni su se povukli iz bilo kakvog razgovora o snimanju filma kada su shvatili da je medijska franšiza koju su imali veća od bilo kojeg filma koji se dešavao u to vrijeme“.

Posljednji ulazak u franšizu akciono-avanturističkih igara otvorenog svijeta bio je Grand Theft Auto V, koji je prvobitno objavljen 2013. godine. GTA 5 je bilo najprofitabilnije zabavno izdanje ikada, barem od 2018. godine i izdominiralo je u svim medijima.

Iako nema znakova da će se desiti filmska adaptacija GTA igre, fanovi imaju novu GTA igru zbog koje će se i više nego obradovati i uzbuditi.

Datum izlaska trenutno nije poznat, ali ljudi su dobili prvi, slučajni pogled na sljedeći Rockstarov naslov nakon što je neviđeno curenje izbacilo desetine video datoteka onoga što je prikazalo igru koja je u razvoju.

Dobra odluka ili…?