in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Čekate paket? Gmail će Vam biti od koristi!

Nećete morati otvarati poruku koja vas obavještava o skorašnjem dolasku paketa niti posjećivati posebnu stranicu na kojoj možete vidjeti procijenjen dan dostave

Google u Gmail uvodi opciju za praćenje pošiljki uz pomoć koje će korisnicima pokušati olakšati provjeru dostave dok pregledavaju emailove. Kompanija navodi da će korisnici uskoro vidjeti ‘jednostavan i koristan pregled svih paketa u dolasku unutar maila’.

Opcija bi svima trebala postati dostupna tokom idućih nekoliko sedmica.

Gmail će tako pokazati datum dolaska dostave na listi emailova ako jedan od njih sadrži te informacije, što znači da nećete morati otvarati poruku da biste provjerili datum i vrijeme dolaska. Ako uđete u poruku, tamo ćete pronaći karticu sa sažetim informacijama. Dobra vijest oko nove opcije također je da se ona, na sreću, može isključiti.

Google navodi da će Gmail također moći poslati obavijest ako dođe do bilo kakve odgode te korisniku te informacije dostaviti na vrh liste mailova. Obavijesti o kašnjenju će, doduše, postati dostupne tek kasnije, odnosno ‘tokom idućih nekoliko mjeseci’.

Najovija će opcija, bar za početak, raditi u SAD-u, a Verge naglašava da bi informacije o paketima mogli izostaviti one iz Amazona koji, kako stvari stoje, ne šalje informacije o dostavi unutar mailova jer ne želi da Google informacije o kupovini koristi za izradu personaliziranih reklama.