in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Najbizarnija teorija zavjere u posljednje vrijeme: Čak sedam miliona ljudi pogledalo je suludu priču o šljokicama!

Društvene mreže

Posljednje vrijeme na TikToku se može vidjeti nova teorija zavjere i to možda i najbizarnija do sada. Naime, teorija tvrdi da vlada velika nestašica šljokica u svijetu.

Sve je započelo videom koji je objavio čovjek po imenu Jack i kojemu je to jedna jedina objava na TikToku. On u snimci tvrdi da svijetu ponestaje šljokica i njogva objava pregledana je više od sedam miliona puta.

“Svijetu ponestaje šljokica, a niko ne zna zašto”, tvrdi izvjesni Jack i zatim prikazuje navodni članak koji govori o istoj temi. Spomenuti članak se ne može pronaći nigdje niti je njegovo postojanje potvrđeno, a u članku se mogu vidjeti i razne izjave koje su potpuno besmislene. Dakle, članak nije vjerodostojan.

U videu se još prikazuje navodni intervju s predstavnicom kompanije GlitterEx koja se bavi proizvodnjom šljokica i ona govori da ne može otkriti ko je najveći kupac šljokica na svijetu, a u videu se naglašava da “samo ta žena zna ko je odgovoran za nestašicu šljokica”.

Taj razgovor su potom povezali s člankom iz 2018. godine koji je objavljen, pazite sada, u NY Timesu i koji je napisala novinarka Caity Weaver. Članak problematizira industriju šljokica i on zasta postoji.

Oglasila se i autorica članka

U članku se može pronaći i izjava predstavnice GlitterExa koja kaže da nikada ne bismo pogodili ko kupuje najviše šljokica niti će se ikada saznati. U teoriji zavjere spominje se američka vojska, izrada eksploziva pa čak i zubna pasta, prenosi 1klik.hr.

“Mi ne znamo gdje šljokice nestaju, ne znamo ko su to ‘oni’ i ne znamo šta je to za što se koristi”, govori to čovjek u videu i potom još dodatno postavlja dramatična pitanja poput “Hoće li nestašica trajati zauvijek, je li i prije bilo ovakvih nestašica, znamo li mi odakle dolaze šljokice i za što se koriste”…

Na koncu se oglasila čak i novinarka koja je pisala članak o šljokicama za NY Times.

“Suprotno zavjeri na TikToku, nema razloga vjerovati da vlada nestašica šljokica na svijetu. Šljokice su jedino što imamo”, našalila se autorica članka.