in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Google “penzionisao” popularnu aplikaciju za dopisivanje: Poruke bi Vam mogle nestati!

Chat je prvo bio dostupan u Googleovom poslovnom paketu, ali kompanija ga je u jednom trenu odlučila dati svima

Google je nekoliko godina nakon najavljivanja prekinuo podršku za Hangoutse te korisnike počeo preusmjeravati na noviji proizvod Chat (koji jako podsjeća na Slack). Nakon što je korisnicima od 2021. ponudio mogućnost prebacivanja na Chat, Google je u julu ove godine maknuo aplikaciju Hangouts Chat iz trgovine za Android i iOS.

Korisnici su počeli dobijati poruku da je Hangoutse zamijenio Google Chat te da se mogu prebaciti na zasebnu aplikaciju Chat ili je početi koristiti u sklopu Gmaila.

TechCrunch napominje da je zadnja verzija Hangoutsa za preglednike također na putu prema penziji.

Kad korisnici pristupe stranici Hangouts, vidjet će poruku da ‘počevši od 1. novembra 2022. Hangoutsi za preglednike prebacit će se na Chat za web’ uz preporuku za prebacivanje na Chat. Hangoutse se, tim rečeno, i dalje može učitati bez automatskog preusmjeravanja na Chat, ali tu je sad nova poveznica kojom možemo učitati novi program. Ovo, piše Engadget, znači da bi stranica za nekoliko dana mogla u cijelosti nestati.

Google je napomenuo da ako korisnici žele prebaciti podatke s Hangoutsa, to moraju raditi pomoću alata Takeout, pa ako to želite napraviti, predlažemo da požurite.