in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Hoće li iPhone 15 ovako izgledati?

Najskuplje iteracije nadolazećih iPhonea navodno će doći s jednom zanimljivom i prilično neizvjesnom tehnološkom nadogradnjom

Najskuplji iPhone uređaji sljedeće generacije, iPhone 15 Pro i iPhone Pro Max, mogli bi u cijelosti napustiti koncept tipki te umjesto njih imati izbočine s haptičkim efektom koji simulira ‘klik’ analognog prekidača, napisao je poznati analitičar Min-Chi Kuo.

MacRumors piše da bi dizajn mogao podsjećati na nepostojeću tipku Home kakvu smo susreli na iPhoneu 7.

Riječ je o udubini u kućištu koja ispod sebe ima vibrirajući motor koji imitira pritisak tipke, a zauzvrat nudi konstrukciju u koju se ne mogu zavući voda i prašina. Insajder naglašava da bi ovaj dizajn također mogao podsjećati trackpade na Macu koji se ne miču kad na njih kliknete, već koriste sličnu haptičku tehnologiju.

Kako bi se postigao ovaj efekt, komponenta u sebi mora imati dodatne Taptičke pokretače.

“Uređaj će na mjestu tipki imati male Taptičke pokretače smještene na unutarnjoj lijevoj i desnoj strani kako bi pružili reakciju i osjećaj pritiska na fizičke tipke”, napisao je Kuo.

“Zahvaljujući ovoj promjeni dizajna, broj motorčića unutar iPhonea povećat će se s jednog na tri.”

Apple je prema najavama insajdera slične promjene 2018. navodno planirao ubaciti i u Apple Watch kako bi mu povećao otpornost na vodu, ali to se nikad nije desilo. Također nije potpuno jasno kako bi dizajn bez tipki više pogotovao jednostavnosti telefona, s obzirom da ubacivanje dva dodatna motora dodatno komplicira njegovu unutrašnjost.

Kuo piše da dizajn bez tipki i prebacivanje na USB-C predstavljaju dva najveća dizajnerska koraka za nove modele iPhonea Pro. Insajder je obično u pravu oko takvih stvari, ali činjenica je da ćemo iPhone 15 vidjeti tek iduće jeseni, do kad imamo prilično puno vremena.