in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Elon Musk nakon kupovine Twittera planira masovne otkaze?

Priča se da će novi šef društvene mreže nakon preuzimanja otpustiti čak 75 posto trenutne radne snage

Musk je već na par navrata spominjao da bi Twitter nakon njegovog preuzimanja mogli zahvatiti otkazi, ali ti bi rezovi mogli sezati dublje nego što su mnogi mislili.

Prema najnovijem izvješću Washington Posta, Musk planira dati otkaze čak 75 posto, odnosno oko 5.600 Twitterovih radnika. Ako njegova vizija ‘elegantnije’ platforme postane stvarnost, kompanija bi se mogla pronaći u situaciji gdje radi sa samo malim dijelom trenutne radne snage.

Twitter je, tim rečeno, već duže vrijeme planirao na neki način smanjiti broj djelatnika, a razlozi sežu sve od ekonomskih faktora do kritika na nemogućnost ispunjenja obećanja investitorima. Nitkom doduše, nije mislio da će rezovi obuhvatiti tolik broj djelatnika.

Naravno, cijelu priču o Muskovoj čistki valja uzeti sa prstohvatom soli. iako je vlasnik Tesle svoj agresivan plan najavio prije par mjeseci, uvijek postoji razlika između prijetnji i konkretne situacije. Musk možda želi podijeliti otkaze većini Twittera, no pitanje je može li platforma uopće raditi uz toliko smanjenje kadra.

Musku očigledno, komentira TechCrunch, fali fundamentalno razumijevanje ozbiljnih problema s kojima se firma suočava te koji bi se trebali riješiti investiranjem u ključna područja. Direktor SpaceX-a i Tesle oslanjao se na mišljenja Twitterovog bivšeg voditelja sigurnosti (i kasnijeg zviždača) Peitera Zatka kad mu je to išlo niz dlaku, no promjene u sigurnosnoj politici kompanije ne mogu se postići paralelno s tako drastičnim rezovima. Musk također nema pojma o rasponu nedaća s moderacijom kakve kompanija proživljava iz dana u dan te koje se jedino mogu brže riješiti ako na njima radi više ljudi, a ne algoritam.

Također je moguće da je ’75 posto’ samo Muskov način paradiranja s kojim želi ‘impresionirati’ okolinu.