in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Surfanje u avionima uskoro će biti brzo i stabilno

Kao kod kuće

Iako nam je danas svima potrebno vrijeme offline, odvojeno od ekrana, konstantnih obavijesti, mailova i informacija kojima smo bombardirani, neki su toliko ovisni o internetu da ne mogu zamisliti niti nekoliko sati leta avionom bez da su povezani.

Iako je na mnogim letovima danas omogućen pristup internetu, iskustvo surfanja u oblacima ipak se ne može porediti s kućnim ili mobilnim surfanjem.

Osim što je puno skuplje, veza je često nestabilna i spora. To bi se uskoro moglo promijeniti zahvaljujući Elonu Musku i Starlinku.

O njegovom satelitskom internetu u posljednje se vrijeme puno priča, ponajviše u kontekstu Ukrajine.

Podsjetimo, Starlink je usluga koja putem satelita postavljenih u niskoj orbiti (a koji se konstantno lansiraju u svemir) omogućuje pristup brzom internetu. Za surfanje SpaceX-ovim satelitskim internetom potrebno je kupiti poseban terminal i plaćati mjesečnu pretplatu koja, naravno, nije jeftina. Starlink zato nije namijenjen zamjeni klasičnog i mobilnog interneta, već kao opcija kada pristup brzom internetu nije dostupan.

Upravo zbog toga se čini idealnim za korištenje u avionima te su još ranije iz SpaceX-a govorili o implementiranju terminala u avione. Surfanje internetom u avionima bit će isto kao da ste i kući, komentirao je na Twitteru Elon Musk. Za surfanje u avionima bit će dostupan poseban Starlink Aviation paket čije isporuke počinju sljedeće godine.

Osim aviona, Starlinkovi terminali stižu i na brodove te je već potpisan ugovor s Royal Caribbeanom na čijim će brodovima, zahvaljujući SpaceX-u, putnici moći surfati velikim brzinama, prenosi ZDnet.