in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Meta mora prodati GIF carstvo?

Meta

Britanska Uprava za zaštitu konkurencije i tržišta (CMA) donijela je konačnu odluku o naredbi kojom kompanija Meta mora da proda Giphy – servis i bazu podataka za GIF-ove.

U svojoj objavi, CMA ističe da Metino preuzimanje Giphy servisa može da dovede do toga da konkurencija ima smanjen pristup GIF-ovima i Meti bi omogućilo još veću tržišnu prednost na polju društvenih mreža i tržištu digitalnog oglašavanja.

“Jedini način, na koji ovaj problem može da se reguliše, jeste prodaja Giphy-ja. Ovo će promovisati inovacije u digitalnom oglašavanju i osigurat će da korisnici društvenih mreža u Velikoj Britaniji nastave da imaju koristi if pristupa Giphy sadržaju”, istakao je Stjuart Mekintoš, predsedavajući u ovoj istrazi.

Meta je istakla da je razočarana ovakvom odlukom, ali da prihvata presudu CMA kao “konačnu riječ” u ovom postupku. Kompanija je istakla da će blisko sarađivati sa regulatorima kako bi se lišila Giphy-ja.

Meta je kupila Giphy prije dvije godine, u trenutku kada su GIF-ovi bili rastući oblik vizualne komunikacije, prenosi TechCrunch.