in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Netflix uvodi mogućnost prebacivanja profila i to nakon što vas napokon izbaci iz računa vašeg prijatelja

Nova mogućnost

Popularna usluga za streaming već neko vrijeme gubi korisnike, a jedan od načina na koji planiraju zaraditi još novca lov je na korisnike koji račune dijele s rodbinom i prijateljima.

Netflix je najavio novu korisnu opciju pod imenom Profile Transfer (prebacivanje profila) nakon što ju je nekoliko mjeseci testirao u izabranim zemljama širom svijeta. Opcija korisnicima dozvoljava micanje ‘osobnih preporuka, pregleda, korisničkih listi, pohranjenih igara i ostalih postavki’ na novi račun, piše u službenoj objavi.

Postoje ukupno dva razloga za postojanje ove opcije. Prvi je za one koji račun dijele sa cimerom, partnerom ili roditeljima i onda jednog dana – kad se odseli ili raziđu, ta osoba može sa sobom ponijeti svoj profil i prebaciti ga na novi račun bez potrebe za neugodnim mijenjanjem lozinki, pozivanjem vlasnika računa i dogovora oko toga što ćete s profilom i tako dalje.

Drugi razlog je da Netflix uskoro planira napraviti potez koji će veliki broj korisnika prisiliti da uzmu svoj Netflix račun. Lov na korisnike koji dijele lozinke jedna je od glavnih Netflixovih ciljeva, s obzirom da na to gledaju kao još jedan način ostvarenja dodatne zarade – kompanija je procijenila da više od sto milijuna kućanstava koristi dijeljene račune.

Profile Transfer u oba slučaja korisnike može provesti kroz otvaranje novog Netflix računa uz pomoć postojećeg profila. Vodič kroz proces je vrlo pozitivan i korisniku poručuje da ‘sad može imati svoj račun i zadržati sve što je volio oko svojeg profila’ dok ostavlja sigurnosnu kopiju profila na postojećem računu, piše Verge.

Prebacivanje računa od marta se testira u Čileu, Kostarici i Peruu, a sad stiže do većeg broja zemalja. Kompanija testira načine ‘dodavanja dodatnog doma’ na račun čime se za par dolara više može dodati više korisnika, verifikacijske kodove za pristup računu i tako dalje. U svakom slučaju, ako s nekim dijelite Netflix – Netflixu se to ne sviđa.