in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Motorola predstavila telefon s ekranom na izvlačenje

Novi uređaj

Najnoviji neimenovani koncept uređaja prikazan u sklopu kratke demonstracije napušta koncept preklopnog OLED ekrana te ga zamjenjuje onime na izvlačenje.

Motorola je u sklopu Lenovovog događaja Tech World 2022 predstavila telefon s ekranom na izvlačenje. Na dnu uređaja nalazi se tipa kojom se ekran može uvući ili izvući, a sve je, naravno, popraćeno adekvatnom pozadinom ekrana koja na lijep način pojačava efekt.

Demonstracijski video daje nam uvid u prednji dio uređaja, dok ekran izgleda kao da se omata oko telefona, uvlačeći se u kućište s donjeg dijela uređaja prema nazad. Koncept je, piše Verge, u operacijskom stadiju te na ekranu bar ima ikonice kakve susrećemo i na drugim uređajima. Savitljivi ekran na izvlačenje zapravo je OLED panel dijagonale 6.5 inča koji se može ‘stisnuti’ na 4 inča.

Kompanija nije izbacila dodatne informacije o telefonu, a također nije poznato hoće li (ako će) telefon uopće doći na tržište. Podsjetimo, TCL već godinama najavljuje ekran s fleksibilnim panelom, LG je planirao napraviti slično, pa su onda kasnije zatvorili cijelu mobilnu diviziju, što znači da je ovakva tehnologija ipak još u eksperimentalnoj fazi.