in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Mark Zuckerberg: Za pet godina imat ćemo hologramske sastanke

Budućnost

Metin direktor u nedavnom je intervjuu izjavio da će hologramski sastanci kroz nadolazećih pet godina postati stvarnost. Zuckerberg kaže da želi izgraditi interaktivnija iskustva u metaverzumu s nadom unošenja ljudske povezanosti u digitalno radno mjesto

Mark Zuckerberg nedavno je predvidio da će sastanci u kojima sudjeluju holografski avatari kroz idućih pet godina postati dio svakodnevice. Tokom podcast intervjua sa Statcheryjevim Benom Thompsonom, Metin šef je Thompsonu, koji se nalazi u Tajvanu, rekao da ‘ne postoji ništa što će spriječiti dolazak podcasta i sastanaka u svijet proširene stvarnosti – kojeg ćemo iskusiti kroz naočale. Susreti će izgledati tako da ćeš ti biti u Tajvanu, a ja u Metinoj zgradi, dok će sam sastanak izgledati kao da smo obojica na istom mjestu’.

ZImat ću’, nastavlja Zuck, ‘trodimenzionalni model na uređaju koji će također prenositi i tvoj glas, što znači da to neće biti samo video poziv, već intertaktivna sredina u kojoj možemo raditi više od komunicaranja – bit će to nešto puno sličinije pravom sastanku’.

Metin šef je tokom intervjua rekao da sastanci predstavljaju ‘ljudsku vezu’ te da će biti jako važni u svijetu virtualne i proširene stvarnosti. Meta u listopadu izbacujue Quest Pro, prvi naglavnik koji kombinira značajke virtualne i proširene stvarnosti, a konačan im je cilj stvoriti imrezivna virtualna okružja koja će obuhvaćati osobne i profesionalne svijetove, piše Insider.