in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Firefox nudi virtualne telefonske brojeve: Spas od neželjenih SMS-ova i robotskih pozivatelja

Relay

Relay je Firefoxova usluga koja će sakriti vašu pravu adresu e-pošte kako bi zaštitili svoj identitet i spriječili da vam inbox bude zatrpan neželjenom poštom. Usluzi se može pristupiti putem adrese relay.firefox.com ili korištenjem istoimenog dodatka za web preglednik.

Korištenjem besplatne usluge dobije se pristup 5 virtualnih e-mail adresa. Firefox Relay će proslijediti vaše poruke e-pošte s vaših alias adresa na vašu primarnu adresu e-pošte, a navode da ne čuvaju ili čitaju njihov sadržaj.

Za sve kojima 5 alias adresa nije dovoljno tu je premium usluga čija cijena iznosi 2 eura mjesečno (ili 1 euro mjesečno kada se plaća godišnje).

Premium e-mail usluga je trenutno dostupna u SAD-u, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Kanadi, Singapuru, Maleziji, Novom Zelandu, Finskoj, Francuskoj, Belgiji, Austriji, Paniji, Italiji, Švedskoj, Švicarskoj, Nizozemskoj i Irskoj.

Koliko ste puta podijelili svoj broj bez da ste o tome puno razmišljali?

Osim toga, u ponudi je virtualni telefonski broj (koji nije moguće promijeniti nakon što se odabere) tj. usluga maskiranja telefonskog broja koja nudi 50 minuta dolaznih poziva i 75 tekstualnih poruka mjesečno po cijeni od oko 5 eura mjesečno.

Mozillin blog post navodi da se njihovu uslugu može koristiti za odgovaranje na poruke zadnjeg pošiljatelja, ali da nije moguće upućivati ​​odlazne pozive ili slati poruke bilo kome (iako navodno u budućnosti planiraju ponuditi i tu uslugu).

Ova opcija telefonskog broja za sada je ekskluzivna za SAD i Kanadu, prenosi The Verge.