in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Google dozvolio da društvena mreža Donalda Trumpa postane dio Play Storea

Prethodno je Google odbio da odobri preuzimanje aplikacije preko svoje prodavnice, zbog zabrinutosti oko moderacije sadržaja

Truth Social je društvena mreža koja je u najvećoj mjeri podržana od strane bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, a sada je dostupna u Google Play Store prodavnici, nakon mjeseci odlaganja.

Dvije strane su od kraja avgusta u konfliktu oko odobravanja aplikacije u okviru Googleove prodavnice. Google je navodno označio probleme sa moderacijom sadržaja u okviru aplikacije, uključujući fizičke prijetnje i sadržaj koji poziva na nasilje.

Prije toga, Truth Social je još u februaru ove godine osvanuo na Apple App Storeu, dok su Android korisnici sve do sada morali da se oslanjaju na web verziju servisa ili da aplikaciju preuzimaju sa strane.

Google u svojoj polisi privatnosti zahtijeva da aplikacije sa sadržajem koji generišu korisnici poštuju politiku koja zaustavlja nasilno ponašanje i prijetnje, kao i mehanizme za primjenu tih pravila.

Truth Social nije jedina aplikacije koja je od Googlea dobila dodatni nadzor zbog svoje politike. Jedna od njih je i aplikacija Parler, koja je iz istih razloga sa Play Storea povučena u januaru, ali je prošlog mjeseca vraćena.