in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sud Musku dao do 28. oktobra rok da riješi kupovinu Twittera

Parnica je prekinuta do 28. oktobra kako bi Musk mogao financirati posao

Američka sutkinja u saveznoj državi Delawarea naredila je prekid tužbi Twittera protiv Elona Muska uoči suđenja kako bi milijarderu dala vremena da financira svoje preuzimanje te društvene mreže vrijedno 44 milijarde dolara, navodi se u sudskom podnesku od četvrtka.

Parnica je prekinuta do 28. oktobra kako bi Musk mogao financirati posao.

Sutkinja Kathaleen McCormick rekla je da će je strane kontaktirati ako se dogovor ne sklopi do njenog roka kako bi zakazale suđenje u novembru. Suđenje je bilo zakazano za 17. oktobra na specijaliziranom sudu u Delawareu. Muskovi advokati su u četvrtak zatražili od suda da okonča sudski postupak koji je Twitter pokrenuo protiv šefa Tesle kako bi ga primorao da kupi tu društvenu mrežu, u skladu sa sporazumom o preuzimanju potpisanom u aprilu, prenosi Hina.

Advokati tvrde da je multimilijarder u ponedjeljak ponudio poštovanje ugovora o preuzimanju potpisanog krajem travnja i žale što Twitter “inzistira na nastavku postupka, ugrožavajući transakciju i igrajući se s interesima dioničara”, stoji u pravnom dokumentu.

Musk je pisao Twitteru u ponedjeljak nudeći kupnju kupovinu kao što je prvotno planirano, za 44 milijarde dolara, pod uvjetom da osigura potrebna sredstva i da upravni odbor odustane od svojih tužbi.

Kompanija sa sjedištem u San Franciscu tada se uključila i naznačila da i dalje “namjerava” dovršiti transakciju.

Elon Musk je u proljeće ponudio preuzimanje platforme za 54,20 dolara po dionici, procjenjujući je na 44 milijarde dolara. Upravni odbor društvene mreže, u početku vrlo nevoljko, na kraju je prihvatio.

Ali hiroviti poduzetnik jednostrano je odustao od ovog sporazuma u julu, a Twitter je pokrenuo pravni postupak kako bi ga prisilio da poštuje svoju obvezu. Sve je ukazivalo na to da je platforma bila dobro pozicionirana za pobjedu. Za advokate Elona Muska njihov je klijent “pristao učiniti” ono što je kompanija tražila. U dokumentu od četvrtka kažu kako očekuju da će se dogovor zaključiti “oko 28. oktobra”.

Twitter odbija prihvatiti ovaj pozitivan odgovor. Nevjerovatno, (kompanija) inzistira na nastavku postupka, tvrde Muskovi advokati.