in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

iPhone 6 je zvanično postao oldtimer

Apple

Kada je objavljen 2014. godine, iPhone 6 je zabilježio veliki uspjeh. To je bio prvi iPhone koji je imao Plus verziju, a veliki broj ljudi ga je volio zbog veće površine ekrana.

Zanimljivo je da se iPhone 6 i danas koristi, uprkos tome što još od 2018. godine ne dobija ažuriranja. Objava iOS 13 softvera tokom 2019. godine označio je kraj za iPhone 6 na polju softverskih nadogradnji, a sada Apple nameće i prestanak podrške za uređaj u segmentu hardvera.

Apple sada iPhone 6 kategoriše kao oldtimera, pa kompanija više neće osiguravati dijelove ili servisiranje za ovaj uređaj, prenosi Softpedia.

“Vlasnici iPhone, iPad, iPod, Mac ili Apple TV proizvoda mogu da dobijaju usluge ili dijelove od Apple provajdera, uključujući Apple prodavnice ili nezavisne servisere, minimalno 5 godina od posljednje distribucije proizvoda u prodaju”, ističu iz kompanije Apple.

S druge strane, korištenje iPhone 6 modela više ni nema previše smisla. S obzirom na to da uređaj koristi staru verziju iOS-a, ni većina aplikacija više ne dobija ažuriranja.