in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ovo je uvjerljivo najopasnija estetska operacija, ima visoku stopu smrtnosti!

Mogu nastati ozbiljne komplikacije ako se ovaj zahvat pogrešno izvede

Sve više ljudi danas pribjegava estetskim zahvatima i korekcijama kako bi popravili svoje “nedostatke” ili se učinili “ljepšima”.

Mnogi estetski zahvati su bolni i neugodni, ali nisu pretjerano opasni, ali jedan od njih ipak jeste. Sve je popularniji trend povećavanja stražnjica, recimo, u Brazilu se trend udvostručio unazad samo pet godina, ali je ujedno porastao i broj smrtnih slučajeva uzrokovanih ovim zahvatom.

Američko društvo plastičnih kirurga otkrilo je kako brazilsko podizanje stražnjice ima najveću stopu smrtnosti od svih ostalih estetskih zahvata.

Masna embolija

O čemu se konkretno radi? To je postupak kojim se povećava stražnjica i postiže se zaobljeniji oblika, a za podizanje se koristi ubrizgavanje vlastite masti u zone koje se žele povećati. Zahvat je prvo postao veoma popularan u Brazilu i otuda mu taj naziv, ali ono nije nimalo bezopasno.

Mogu nastati ozbiljne komplikacije ako se ovaj zahvat pogrešno izvede. Može doći do masne embolije, poremećaja kada mast ubrizgana u stražnjicu uđe u krvotok i blokira krvnu žilu. U plućima onemogućava ulazak kisika u krvotok, dok u mozgu može uzrokovati moždani udar, dakle može biti smrtonosno.

Većina hirurga smatra kako je sigurna doza koja se treba ubrizgavati oko 300 mililitara, ali neki ubacuju mnogo veće količine i to je opasno, tvrde stručnjaci.

Prema studiji iz 2017.godine koja je obuhvaćala 692 hirurga iz cijelog svijeta, pokazala je da su 32 slučaja smrti nastupila od masne embolije, dok je 103 slučaja bilo bez smrtnog ishoda. I upravo je masna embolija najveći uzročnik smrtnosti, čak jedan na prema 300, prenosi 1klik.hr.