in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Baterija smartfona se prebrzo prazni? Ovo je mogući krivac

Donosimo smjernice

Donosimo nekoliko najčešćih krivaca zato, kao i prijedloge što možete učiniti kako biste produžiti trajanje baterije.

Više je razloga zašto vaš pametni telefon ostaje bez dovoljno energije za normalno funkcioniranje brže nego što biste to željeli.

Svjetlina zaslona

Ako je svjetlina ekrana vašeg uređaja stalno postavljena na maksimalnu moguću vrijednost ili blizu tome, to može brzo isprazniti bateriju. Stoga ju trebate držati na što manjoj razini i podizati samo kad se za time ukaže potreba.

Ako to vaš uređaj podržava, namjestite ga na automatsku prilagodbu na razinu svjetla u okolini. Kako biste to učinili, otvorite postavke, pa zatim Display (za operativni sustav Android) ili Display & Brightness (za iOS).

Također možete prebaciti aplikacije koje često koristite i zaslon mobitela općenito na tamni način rada.

Aplikacije koje rade u pozadini

Niz aplikacija aktivno je u pozadini i kad ih ne koristite direktno. Među njima mogu biti, recimo, virtualne privatne mreže (VPN), antivirusni softver, zdravstvene aplikacije, kalendari… Te su aplikacije u pravilu korisne, ali i opterećenje za bateriju vašeg pametnog telefona.

Kako ih možete isključiti?

Otvorite Settings pa kliknite Device Care (Android) ili Battery (iPhone). Trebala bi se pojaviti opcija optimizacije baterije. Uključite li ju, zatvorit će sve aplikacije u pozadini koje nisu nužne.

Morate li biti stalno spojeni na internet?

Mobilni internet i Wi-Fi traže nemalu količinu energije kako bi mogli funkcionirati normalno. No, kad spavate i u drugim okolnostima kad vam pristup internetu nije nužan pametno je isključiti ga i smanjiti potrošnju energije.

Najlakše ćete to učiniti ako uključite zrakoplovni način rada. Ako ipak ne želite propustiti važne pozive, isključite mobilni internet i Wi-Fi, piše Make Use Of.