in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Xiaomi je prestigao Apple u Evropi

Xiaomi se može pohvaliti veoma dobrim rezultatima na tržištu Evrope, a najnovija statistika pokazuje da je kineska kompanija sada drugi najpopularniji brend na Starom kontinentu

Kineska kompanija Xiaomi bilježi konstantan rast tokom posljednje decenije i učvrstila je svoj brend na globalnom tržištu. Nedavno je Xiaomi objavio svoje finansijske rezultate za drugo tromjesečje 2022. godine, a analize pokazuju odlične rezultate i na tržištu Evrope.

Kompanija je objavila da je brend sada drugi po popularnosti na tržištu Evrope, čime je Xiaomi prestigao Apple. Prema navodima, Xiaomi sada drži 27,7% tržišta u Evropi, iza Samsunga, a ispred Applea.

Širom svijeta, Xiaomi se nalazi u Top 3 na 55 globalnih tržišta po isporuci telefona za drugo tromjesečje 2022. godine, a u Top 5 je na 67 globalnih tržišta. Kompanija je ostvarila tromjesečni rast na tržištima Srednjeg istoka, Evrope, Latinske Amerike, Jugoistočne Azije i Afrike.

Xiaomi je posljednjih godina značajno pojačao i uložio je sredstva u svoje odjeljenje za istraživanje i razvoj, kako bi se pozicionirao kao premijum brend na tržištu i sve je bliži tome da preuzme primat i postane najpopularniji svjetski brend pametnih telefona.