in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Oprez: Nemojte držati mobitel na ovim mjestima

Svoj mobitel nikako ne biste trebali držati na sljedećim mjestima

Iako to gotovo svi čine, nošenja mobitela u džepu nije preporučljivo, jer su im ekrani osjetljivi na dodir pa bi lako mogli nazvati broj za hitne slučajeve, bez da ste toga svjesni. Zvuči ludo, sve dok ne čujete da je čak 30 % hitnih poziva – slučajno. Također može biti nezdravo, jer se obično preporučuje udaljenost 15 mm od tijela. Ne treba ni zaboraviti na potencijalna oštećenja po pitanju samog uređaja.

Uz kožu

Bakterije s ekrana prelaze na lice pa mogu biti uzrok akni ili nekih drugih bolesti kože. Osim toga, elektromagnetsko zračenje postaje jače. Dok se razgovara preko mobitela, treba se brinuti i za onu razdaljinu koju smo gore spomenuli.

Na vrućim mjestima

Visoke temperature su štetne za elektroniku pa nije preporučljivo ostaviti mobitel u automobilu, na plaži ili bilo gdje ako je izložen suncu ili nekom izvoru topline.

Pod jastukom

Ako vam noću dolaze obavijesti, a ekran pritom zasvijetli, to onda negativno utječe na proizvodnju melatonina što dovodi do problema sa spavanjem. Također je bilo i slučajeva eksplozije telefona, čak i požara. Pokrivanje mobitela jastukom povećava šanse za pregrijavanje, pogotovo prilikom punjenja.

Na punjaču

Dakako, punjenje mobitela ne šteti vašem zdravlju direktno, ali bolje je ne puniti mobitel preko noći, jer to može skratiti vijek baterije.

Na hladnim mjestima

Ako je vani hladno i temperatura je pala ispod nule, treba voditi računa o mobitelu i ne ostavljati ga dugo vani ili u automobilu. Temperaturna razlika je vrlo štetna za uređaje, jer dolazi do kondenzacije kad se vrati na toplo mjesto, što može dovesti do kvara. Zaštita mobitela maskom ne bi bila loša, savjetuje Geek.