in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

WhatsApp će uskoro dobiti pet novih funkcija

Sudeći prema trenutno aktivnim beta varijantama poznate aplikacije za dopisivanje, ovo su najkorisnije funkcije koje bi uskoro mogle stići u WhatsApp

Iako svakog dana viđamo kako u WhatsApp stižu nove funkcije, izgleda da Meta ne planira da se zaustavi. Zahvaljujući informacijama sa sajta WABetaInfo, saznali smo koje bismo funkcije mogli dobiti uskoro. Svaku od njih, naravno, je potrebno uzeti sa dozom rezerve – Meta često menja planove, što znači da neke od ovih opcija možda neće stići u zvaničnu verziju WhatsAppa.

Vidite ko je napustio grupu

Uz novu funkciju, dostupnu moderatorima grupa, moći će da se provjeri ko je napustio njihovu grupu. Informacija o izlasku, naravno, neće biti vidljiva ostalim učesnicima u grupi, piše The Sun.

Sačuvajte razgovore prije nego što ih izbrišete

Mogućnost brisanja razgovora promenila je WhatsApp, ali kompanija sad ide korak dalje i isprobava opciju zadržavanja dijela poruka. Podsjetimo, sad možete birati da li želite da poruka nestane nakon 24 sata, 7 dana ili 90 dana, ali potencijalna nadogradnja dodat će i opciju za zadržavanje nekih poruka, uz naravno – odobrenje ostalih sagovornika.

Avatari za video razgovore

Ako ne želite da pokažete lice u video razgovorima, Meta ima rješenje. Nakon jedne od sljedećih nadogradnji korisnici će moći da keiraju sopstvene avatare po uzoru na Memojije na iPhoneu.

Reakcije na statuse u obliku emotikona

WhatsApp je nedavno dodao reakcijske emotikone za poruke, ali beta ide dalje i istu metodu primjenjuje i na statuse. Reakcije će raditi na isti način kao kod Instagram Storiesa, što nije čudno s obzirom da imaju istog vlasnika.

Skriveni način rada

Još jedna zgodna funkcija, za one koji žele tračak privatnosti, dolazi u obliku ‘skrivenog načina rada’ ili ‘stealth modea’ koji u principu daje mogućnost korištenja aplikacije uz skriveni status online prisustva.