in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Apple uvodi stroga pravila za funkciju uređivanja i brisanja poslanih poruka

Najnovija beta novog operativnog sustava uvodi niz restrikcija koje će pomoći pri suzbijanju zloupotrebe funkcije uređivanja poruka i bisanja poslanih poruka

Apple je izbacio četvrtu razvojnu betu iOS-a 16, a s njom i mogućnost uređivanja i brisanja iMessagesa. Kompanija također dodaje i historiju uređivanja poruka, što znači da osoba kojoj šaljete poruku može vidjeti što ste promijenili. Prije ovoga svako bi mogao mijenjati poruke bez da druga strana to zna. Maksimalan broj uređivanja je, piše TechCrunch, pet.

Kompanija također ove opcije vjerovatno mijenja kao odgovor na zabrinutosti oko toga da će se funkcije uređivanja i brisanja često koristiti zlonamjerno. Dodavanje historije uređaivanja korisnicima daje pristup dokazu izmjena i samim time smanjuje potencijal za zloupotrebu.

Najnovija beta verzija također uvodi ograničenje vremena u kojem možete povući poslanu poruku. Korisnici su, kad je izašla prva beta, mogli povući poruku unutar 15 minuta, ali sad je rok smanjen na dvije minute što smanjuje, makar ne poništava, šansu za zloupotrebu.