in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Spavate goli? Niste svjesni koliko to može utjecati na vaš život i zdravlje

Naučnici vjeruju kako je kako je spavanje bez odjeće izuzetno zdravo

Volite spavati goli, ali vas osuđuju oni kojima ste povjerili tu intimnu informaciju? E pa sada ćete dobiti hrpu argumenata zašto je ta navika itekako zdrava.

Naučnici vjeruju kako je kako je spavanje bez odjeće izuzetno zdravo. Prvo, vaša tjelesna temperatura opada dok spavate, a kako ona pada s njom pada i razina kortizola, a razina melatonina raste. Naučnici kažu kako se zbog toga događa to da vam je vruće i da ne možete spavate te da ste zbog toga nervozni.

Pidžama ili kakav drugi odjevni predmet može poremetiti prirodno hlađenje tijela pa samim time i vaš san.

Naučnici vjeruju kako spavanje bez odjeće utječe i na vaše samopouzdanje. Možete postati opušteniji i sigurniji u svoje tijelo, prenosi 1klik.hr.

Možete čak i kilograme izgubiti

Istraživanje kaže da biste mogli čak i smršavjeti. Naime, u tijelu postoje dvije vrste masti, bijela i smeđa. Od bijele nemamo baš neke korsiti, ali smeđa mast stvara toplinu i može vam pomoći u sagorijevanju kalorija dok spavate.

Spavanje bez odjeće dobro je i za kožu, pogtovo ako imate kvalitetan madrac koji nije prepun umjetnih materijala. Cirkulacija će vam se poboljšati i koža prodisati, te se lakše regeneriati.