in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Lijeni ste? WhatsApp uskoro uvodi neobičnu funkciju za vas

Ideja storija potekla je još od Snapchata

U posljednje vrijeme WhatsApp značajno radi na poboljšanju aplikacije. Ova je aplikacija u prethodnih godinu dana doživjela mnoge promjene i dobila razne funkcije. Sada stiže još jedna funkcija, odnosno proširenje već postojeće. Radi se o neobičnoj funkciji, pa će biti zanimljivo vidjeti koliko će ona biti prihvaćena od strane korisnika.

WhatsApp već odavno nudi opciju postavljanja statusa, odnosno storija, tako da objavite određenu fotografiju, videozapis, GIF ili jednostavan tekstualni status. Međutim, uskoro će korisnici ove popularne aplikacije kao status, odnosno story, moći dodati glasovnu poruku, što će najviše značiti najljenijim korisnicima, koji će sada, pored slanja glasovnih poruka, moći postaviti i glasovni story.

Ideja storija potekla je još od Snapchata, koji je prvi uveo 24-satne priče, nakon čega je Instagram preuzeo istu opciju i implementirao je u svoju glavnu aplikaciju. Storiji su doživjeli mnoge promjene i poboljšanja, ali glasovna poruka sigurno je neobična promjena.

Kako prenosi WaBetaInfo, WhatsApp zaista radi na funkciji koja će korisnicima omogućiti snimanje i postavljanje glasovnih poruka na svoj WhatsApp status, odnosno story. Kada jednom funkcija bude dostupna, WhatsApp će omogućiti snimanje glasovnih poruka na status/story, slično kao što je to slučaj sada u chatovima. Također, ova bi funkcija mogla uključivati i učitavanje postojećih glasovnih poruka koje korisnici već imaju na svom telefonu, ali to još nije potvrđeno.

Glasovni statusi, odnosno storiji, bili bi prikazani vašim WhatsApp kontaktima na isti način i pod istim uslovima privatnosti, kao što je to slučaj sa fotografijama i videozapisima i dobili bi end-to-end enkripciju.

WhatsApp, međutim, nije jedina aplikacija koja eksperimentiše sa glasovnim pričama, jer od nedavno i Twitter testira ovu mogućnost na iOS-u, ali još uvijek funkcija nije službeno dostupna.

Glasovne priče na WhatsAppu i dalje su u razvoju i nisu još dostupne ni za beta testere, ali vjeruje se da će se to desiti vrlo brzo, prenosi GizmoChina.