in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

YouTube napokon donosi bitnu funkciju širom svijeta!

Dostupna za sve korisnike

U šestom mjesecu prošle godine, YouTube je uveo način rada “Slika u slici” (PiP) za Premium pretplatnike na iPhone i iPad uređaje u Sjedinjenim Američkim Državama. Više od godinu ova je funkcija bila dostupna samo Premium korisnicima u SAD-u, ali sada ona, napokon stiže i van ova države.

YouTube je sada objavio da se funkcija, odnosno način rada “Slika u slici” uvodi za sve uređaje iPhone uređaje širom svijeta koji koriste iOS 15.0 ili noviji, kao i za sve iPad uređaje širom svijeta koji koriste iPadOS 15.0 ili noviji.

Tako će od sada korisnici YouTube Premium širom svijeta moći reproducirati sadržaj sa YouTube-a u režimu “Slika u slici” na svojim iPhone i iPad uređajima, što znači da mogu gledati videozapise u malom, plutajućem prozoru dok istovremeno rade neke druge stvari na telefonu, kao što je listanje Instagrama, pisanje poruka itd.

Međutim, za korisnike koji nisu Premium korisnici, ova opcija će biti dostupna besplatno samo u Sjedinjenim Američkim Državama i to samo za nemuzički sadržaj. Dakle, svi oni koji žele slušati muziku na YouTube-u preko režima “Slika u slici” morat će se pretplatiti na YouTube Premium.

YouTube je u najavi ove funkcije naveo da će ona biti dostupna za podržane iPhone i iPad uređaje u narednih nekoliko dana, dok su na Twitteru naveli da je funkcija sve bliže korisnicima. U svakom slučaju, očekivati je da će proći najmanje nekoliko sedmica kako bi svi kvalifikovani korisnici iPhonea i iPada dobili ovu funkciju na svojim uređajima.

Dakle, ako posjedujete iPhone ili iPad, koji rade na iOS-u 15.0 ili iPadOS-u 15.0 i korisnik ste YouTube Premium usluge, uskoro možete očekivati da dobijete funkciju “Slika u slici”, prenosi GSMArena.